Siden jeg som 17-årig første gang satte min ben i det smukke Grækenland, har jeg altid haft en forkærlighed for øerne med de blå og hvidmalede huse, det gæstfrie folkefærd, maden og ikke mindst de smukke smukke bugter og strande, der dukker op hver gang man bevæger sig rundt i et hårnålesving.  Siden da har jeg - og vi - besøgt landet et utal af gange, og her på siden finder du vores tip til flere af de steder, vi har været. Udover nedenstående øer har vi besøgt bl.a. Lefkas, Kreta, Kalymnos, Nissyros, Rhodos & Leros.

>>> I bunden af siden her finder du en komplet rejseguide til

ø-hop i øerne omkring hovedstaden Athen. 

Grækenland
TIPS OG ANBEFALINGER
Kos

Miniguide til øen finder du her

Mine 5 favorit spisesteder får du i dette indlæg

Korfu

Alle indlæg fra Korfu finder du her

Paxos & Antipaxos

Miniguide til ø-hop fra Korfu​

Ø-hop i Kyladerne

Athen, Andros, Syros, Tinos, Mykonos og Kea - komplet rejseplan og al info findes nedenfor

Athen

Miniguide med beskrivelser af vores oplevelser i Athen, finder du her.​

Forslag til 19 oplevelser i Athen her

Ø-hop i Grækenland
TIPS OG ANBEFALINGER
RUTE- OG REJSEPLAN TIL ATHEN OG ØERNE
ANDROS, TINOS, MYKONOS, SYROS & KEA (KYKLADERNE)

Som jeg skrev om her, er vi blevet bidt af at rejse rundt og flytte os fra sted til sted, når vi holder ferie. Vi er så heldige, at vores jobs giver mulighed for at rejse i en længere periode over sommeren, og i år blev det til 4 ugers ø-hop med rygsæk i det græske ø-hav Kykladerne nær Athen. 

Valget faldt på netop Kykladerne, da de ligger tæt på Athen, som vi gerne ville opleve. Det oplagte valg i Kykladerne, og de øer flest turister besøger og som er absolut mest kendte, er formentlig Naxos, Paros og Santorini. De ligger alle en god sejltur fra Athen, og da vi ikke ønskede at bruge alt for meget tid på transport, valgte vi nogle af de mere ukendte øer lige i nærheden af hovedstaden. Det får man absolut ligeså meget autentisk Grækenland at opleve - hvis ikke mere, da turismen langt fylder det hele på netop de steder. Måske lige med undtagelse af Mykonos:-)

Nedenfor har vi samlet vores tip og anbefalinger til de steder, vi besøgte samt information om transportmuligheder og priser. Inkl. links til de steder, vi har boet. 

VORES REJSERUTE:

Athen - Andros - Tinos - Mykonos - Syros - Kea - Athen

TRANSPORT:

Vi rejste primært med færge fra fastlandet og videre fra ø til ø - en enkelt gang fløj vi fra Syros, da vi var nødt til at rejse via Athen. Det er meget nemt at tage sig fra ø til ø med færge. Der er virkelig gode færgeforbindelser mellem nærliggende øer, og man kan købe billetter enten online eller på havnekajen. Færgerne er alle fine og det er nemt at navigere i. Jeg søgte alle afgange på her, hvor man kan se alle afgange og priser. Sommerens ruter bliver ofte først offentliggjort i foråret, og derfor kan det være svært at planlægge alle detaljer føren kort tid før afrejse. Vælger man at besøge Kea, skal man være opmærksom på der kun går færger fra andre øer få dage om ugen. Så kommer man fra andre øer, er det værd at vente med den endlige rejseplan til få måneder inden.

 

Tjek evt. dette indlæg, hvor jeg skriver lidt om fleksible hotelbookinger

Athen

Miniguide med beskrivelser af vores oplevelser i Athen, finder du her.​

Forslag til 19 oplevelser i Athen her

Her boede vi:

The Stanley - ok hotel med pool og med udemærket beliggenhed i gåafstand til centrum. Det ligger desuden lige ved et sightseeingbus stop, så hvis man har pas til den, kan den transporte en næsten til døren. 

Transport fra Athen til Andros:

Vi tog lokalbussen (KTEL) fra Athen til Rafina (2,60 euro pr. person). Det tager ca. 1 time, og bussen tager man fra Pedion Areos som ligger i Centrum. Den går ca 1 gang i timen og er en superfin bus på højde med en almindelig turistbus. Vi købte billet til færgen i Rafina (19 euro per. person - halv pris for børn under 10).

Sejltid: 2 timer.

 

 

 

 

 

Andros

er: den smukke hovedby Chora, en stor ø, smukke strande, ferie med græske turister, en bjergrig ø med gold med smuk natur.

Læs om vores oplevelser på Andros her og her

Her boede vi:

Anemomiloi i Andros Chora (hovedbyen). Super lejlighedshotel, drevet af en ung fyr Yiorgos. Han og familien er utrolig søde og stedet er virkelig fint og stilfuldt indrettet ift. græsk standard. Vi boede i en stor lejlighed i det ene af de bygninger, de har. Poolen ligger i det andet kompleks ca. 200 m. derfra, hvilket ikke gør noget. Poolområdet er meget lækkert, og i det hele taget er det virkelig et value for money sted, som får mine allerbedste anbefalinger. 

6 nætter uden morgenmad/4.700 kr.

Der var rengøring hver dag inkl. søndag.
 

Transport fra Andros til Tinos:

Vi sejlede med færge fra byen Gavrio til Tinos Town. Billetter kan købes på havnen ved båden.

Pris: 13,5 (7) euro pr. person.

Sejltid: 2 timer

 

 

 

 

 

 


 

Spidsen af Andros Chora

Batsi

Beachlife

Byen Andros Chora - øens fineste

Solnedgang over Athen fra toppen af Lycavittos Hill. 

Fineste Street art finder man i området Psyri

The one and only

Akropolis

Cirkusgaden

Pittakka

 
 

Tinos

er: de pilgrimsrejsendes ø med den store kirke, smukke strande, nem at tage sig rundt på og  smukkeste Pyrgos.

Miniguide til øen finder du her

Læs om vores oplevelser her og selmas indlæg fra øen her

Her boede vi:

Vincenzos Family hotel, som var intet mindre en et fantastisk sted. Jeg håber, at komme tilbage dertil til engang. Tror aldrig jeg har oplevet service på det niveau. Det var fabelagtigt. Prisen er i den høje ende ift. hvad vi normalt giver for at overnatte, men lever til fulde op til opholdet. Værelserne er smukt indrettet og fællesområderne ligeså. Morgenmaden i en liga for sig og hotellets personale og ejeren Vicenzo (ung fyr på 24) er simpelthen så søde, og gør alt for at man få et godt ophold. 

Pris: ca. 2500 pr. nat for et stort og meget lækkert familieværelse. Dobbeltværelserne fås vist fra ca. 700 kr. Inkl. den vildeste morgenmad. Der blev serveret drikkevarer, snacks og vi blev så går inviteret både på aftensmad og besøg i Vincenzos have oppe i bjernene,  uden at vi betalte en krone ekstra. De vaskede vores tøj, hvilket var fantastisk når man rejser rundt med rygsæk og ikke har så meget med. Selv forbruget i minibaren tog de ikke betaling for.

Stedet får mine allerallerfineste anbefalinger. Det sted er et MUST, hvis man besøger øen. Om ikke andet, så bare en enkelt nat.

Transport fra Tinos til Mykonos:

Vi sejlede fra Tinos Town. Billetter kan købes alle steder i byen hvor båden sejler fra.

Pris: 8 (4) euro pr. person.

Sejltid: 35 minutter

 

Detaljer fra Vincenzo's have

Pyrgos. Måske den smukkeste græske by jeg nogensinde har besøgt.

Øen rundt i Jeep

Kalivia Beach - en af øens bedste

Mykonos

er: Shopping, en utrolig smuk by med de maleriske gader, liv og leben, mange turister og smukke solnedgange.

Læs om vores oplevelser i Mykonos her

 

Her boede vi:

Villa Konstantin. Ligger på "toppen" af byen og udsigten er fantastisk. Hotellet er ok - har en meget lækker pool og smukke udeområder.  Vi boede på et stort familieværelse som var meget slidt, og ikke stod mål med resten af hotellet og prisen. Så vælger man hotellet, vil jeg anbefale et af de nyindretttede værelser, som ser lækre ud.

Turen ned til byen er rigtig smuk (dog lidt af en stroppetur - ca. 10 min ned og 15 min op). Hotellet er ikke Ikke anbefalelsesværdigt med mindre børn pga. turen op og ned, og det kan være meget svært at finde taxa på øen. 

Mykonos er generelt meget dyr ift. de øvrige øer, alt koster stort set dobbelt så meget - ligefra mad og drikke til overnatninger.

Transport fra Mykonos til Syros:

Vi sejledes fra Mykonos til Syros (båden stopper på Tinos på vejen).

Billetter købte vi på et kontor i Mykonos By dagen før, men kan købes på kajen ved færgen. Der er dog ofte lang kø, så der skal man komme i god tid

Pris: 13 (7) euro pr. person.

Sejltid: 1 time, 15 minutter

 

Milos i Mykonos Town. 5 smukke gamle møller på spidsen af byen

Solnedgang på dagens aftengåtur fra hotellet mod byen

Mykonos set fra toppen

På opdagelse i byens fine gader

Syros 

er: en fin hovedby med shopping, dejlige hikingture og skønne badeture

Læs om vores oplevelser i Syros her og her

 

Her boede vi:

Vi boede i Kini Bay bugten, hvilket viste sig at være et perfekt valg. Vi boede på på Kini Bay Hotel, hvilke var et ok valg. Værelserne var pæne, rene og i meget fin stand, dog meget små. Beliggenheden var god og i gåafstand til byen og der var fin solnedgang fra terassen, hvis man bor med havudsigt. Den store tagterrasse på hotellets hjemmeside er dog forbeholdt værelser, der ikke har egen balkon og det synes jeg var skuffende, da det var den, jeg bl.a. var faldet for.

Vi gav 4.400 kr. for 4 nætter/2 lejligheder.

Transport fra Syros til Kea:

Der går kun færger fra Syros til Kea 2 gange ugentligt og det passede ikke med vores afrejsedage. Vi fløj fra Syros  til Athen og derfra tog vi til Lavrio (havnebyen syd for Athen) og med færge 1 time derfra til Kea.

Flytid: 35 min. Der er kun et selskab, der flyver dagligt (hver morgen). Pris: ca. 3000 kr. for 5 enkeltbilletter.

Sejltid: 1 time. Pris 10 (5) euro pr. vej. 

 

Shopping i hovedbyen Ermoupoulis

Solnedgang over Kini Bay

Finikas

Smukke hikingruter - her fra Kini Bay til Delfini Beach

Kea

er: smukke strand, lækkert badevand, fantastiske solnedgange, ferie med de lokale i eksklusive omgivelser

Læs om vores oplevelser i Kea herhvor der også er billeder og beskrivelse af det sted vi boede.

Her boede vi:

Underskønne Aigis Suites i Vourkari. 

pris pr. nat pr. dobbeltværelselse inkl. morgenmad: ca. 2.500 kr.

Transport fra Syros til Købenvan:

Vi sejlede retur til Lavrio, og derfra til Athen Lufthavn, hvorfra vi fløj hjem til København.

 

Loulida - her er lukket for biler

og derfor kun æseltransport

Solnedgang fra Aigis Suites over Vourkari bugten

Otzias beach

Stranden mellem

Vourkari og Kourissa by

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round